TST BOOSTER?? Možná raději ne

 

Možná jste vyzkoušeli řadu produktů zvaných „TESTOSTERON BOOSTER“ a také jste nejspíše zjistili, že většina z nich nefunguje. Zde několik důvodů, proč tomu tak je:

  1. Sekrece testosteronu nejde zásadně navýšit, jde ale optimalizovat.
  2. Důležitá je především redukce kortizolu a optimalizace hormonální rovnováhy.
  3. Je důležité použít funkční složky v dostatečných dávkách.
  4. Některé složky mohou mít v dlouhodobém horizontu negativní efekt, například Tribulus.

Optimalizace produkce hormonů je složitá, komplexní a je složité ji zásadně ovlivnit pozitivním směrem. Vytvořit produkt, který má opravdu smysl užívat a nebude jen taháním peněz z kapsy zákazníků, je ještě složitější. Právě proto jste na „TESTOSTERON BOOSTER“ od firmy PROM-IN čekali tak dlouho!

Řekněme si to na rovinu, nový ADAPTOTEST není testosteron booster. Proč? Protože nic takového neexistuje. Avšak narozdíl od konkurenčních produktů, které to tvrdí, ADAPTOTEST poskytne potenciál zlepšit rovnováhu Vašich hormonů, a to v dlouhodobém horizontu.

Neslibujeme nemožné, protože, jak víte, jsme transparentní a vyrábíme „poctivé“ suplementy s funkčním složením.

Složení vždy mluví za nás.

ADAPTOTEST = adaptogeny v dostatečném množství

  • Fenugreek

Každá dávka AdaptoTest obsahuje 450 mg vysoce kvalitního extraktu fenugreek. Tato zajímavá rostlina obsahuje furostanolové saponiny s několika zajímavými efekty. Tyto saponiny prokázali přímé ovlivnění činnosti leydigových buněk aktivací klíčových enzymů zodpovědných za přeměnu cholesterolu na testosteron. Fenugreek současně výrazně snižuje oxidační stres, a právě varlata jsou velmi citlivá na oxidační působení, a to je jednou z příčin snížené produkce testosteronu u sportovců. Co je však nejdůležitější?! Fenugreek umí uvolnit více testosteronu z jeho hlavního vázajícího se globulinu SHBG, což znamená více aktivního testosteronu. A poslední bomba pro tuto klíčovou složku našeho produktu: fenugreek snižuje konverzi testosteronu na DHT a estrogen. Čili nabízí ultimátní ochranu Vaší prostaty, a navíc výrazně zvýší spalování tuku.

  • Ashwagandha

ADAPTOTEST pracuje s vysokou dávkou 300 mg ashwagandha extraktu s poměrem 10 :1. To odpovídá 3000 mg čistého prášku ashwagandhy. Extrakt je také standartizován na obsah 10% whitanolidových glykosidů, což garantuje maximální účinnost.  Ashwaganda velmi efektivně redukuje hladinu kortizolu. Současně jako adaptogen, podobně jako fenugreek, chrání varlata před oxidačním stresem. Podle mnoha studií také pomáhá spalovat tuk. Což má v konečném důsledku také vliv na optimalizaci hladin hormonů. O efektech jako je zlepšení spánku, redukce úzkostí a depresivních stavů není třeba hovořit, protože ajurvédská medicína k těmto cílům využívá tuto bylinu po mnoho staletí.

  • Rhodiola Rosea

Další adaptogenní rostlina, která působí v synergii s ostatními složkami produktu. Nejedná se sice o složku, která by měla přímý vliv na hladinu testosteronu. Její komplexní působení však v konečném důsledku působí na celkový hormonální balanc. Rhodiola pomáhá redukovat příznaky stresu a zlepšit spánek. Současně optimalizuje funkce jater a ledvin.

  • Panax Ginseng

Snad nejznámější adaptogenní bylina. Jako téměř všechny adaptogeny zajistí silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Snižuje zánětlivé markery a chrání tělo před oxidačním stresem. Podobně jako Rhodiola pomáhá snížit příznaky stresu, působí proti depresi a úzkosti, zlepšuje náladu. Využívá se při erektilní dysfunkci, podporuje sexuální výkonnost a zvyšuje libido.

  • Muira Puama

Je dalším příkladem toho, že mluvit u adaptogenů o zvyšování hladin testosteronu je jen omezené vnímání celku a nepochopení, že takto to prostě nefunguje. U většiny efektů bych se u všech složek našeho produktu pouze opakoval, a vlastně jsem to i dělal v předchozím textu. Snažím se takříkajíc „vypíchnout“ jen to zajímavé. Muira Puama nabízí velmi zajímavé efekty. Působí na oblast corpus cavernosa a tím pomáhá udržet erekci. A to se hodí ???? Každopádně její pozitivní vliv na psychiku je podobný ostatním adaptogenům. Navíc je prokázán efekt v podpoře učení a celkovém zlepšení kognitivních funkcí.

Pod čarou aneb proč bez Tribulusu a DAA?

Obě výše zmíněné složky nabízí určitý potenciál, avšak jejich působení je omezené v čase. Tribulus je vynikající v podpoře činnosti ledvin a jater, podobně i kyselina D-asparagová. Bohužel u tribulusu je riziko současné stimulace aromatizace a tím následné zvýšení hladin estrogenu. DAA je zase efektivní. Bohužel na optimalizaci hladin hormonů funguje právě po velmi omezenou dobu. Proto je vhodné ji využít pouze krátkodobě, například v období extrémní zátěže. AdaptoTest je však koncipován tak, aby Vám pomáhal po celý rok.

AdaptoTest není ultimativní „TESTOSTERON BOOSTER“, ač by to znělo super. Bohužel toto žádný legální produkt nezajistí.

My nabízíme produkt, který Vám pomůže:

  1. Optimalizovat hormonální rovnováhu
  2. Zlepšit regeneraci
  3. Redukovat estrogen
  4. Pomůže ke zdraví prostaty
  5. Zlepší Vaši náladu

A možná i zlepší Vaše libido ????

Tak co myslíte, stojí AdaptoTest za vyzkoušení? My myslíme, že rozhodně ano!

PS: AdaptoTest je vhodný i při TRT terapii. Zvyšuje totiž její účinnost a bezpečnost.

 

 

Reference:

  1. Choudhary, D., et al. Body weight management in adults under chronic stress through treatment with Ashwagandha root extract - A double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
  2. Oathes, D. J. and Ray, W. J. Depressed mood, index finger force, and motor cortex stimulation: A transcranial magnetic stimulation (TMS) study. Biological Psychology 72(3): 271-277, 2006.
  3. Ahmad, M. K., et al. Withania somnifera improves semen quality by regulating reproductive hormone levels and oxidative stress in seminal plasma of infertile males. Fertility and Sterility 94(3):989-996, 2010.
  4. Shevtsov V., Zholus B., Shervarly V., Vol’skij V. B., Korovin Y. P., Khristich M. P., Roslyakova N. A., Wikman G. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine 2003; 10(2-3): 95–105.
  5. Khanum F., Bawa A. S., Singh B. Rhodiola rosea: A versatile adaptogen. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 2005; 4(3): 55–62.
  6. Panossian A., Wikman G., Sarris J. Rosenroot (Rhodiola rosea): Traditional use, chemical composition, pharmacology and clinical efficacy. Phytomedicine 2010; 17(7): 481–493.
  7. Safari M., Felgner J. S., Bussel I. I., Hutchili T., Khodayari B., Rose M. R., Vince-Cruz C., Mueller L. D. Rhodiola: A promising anti-aging Chinese herb. Rejuvenation Research. 2007; 10(4): 587–602.
  8. Yang S., Yu H., Kang D., Ma Z. Q., Qu R., Fu Q., Ma S. P. Antidepressant-like effects of salidroside on olfactory bulbectomy-induced pro-inflammatory cytokine production and hyperactivity of HPA axis in rats. Pharmacology, Biochemistry and Behavior. 2014; 124: 451–457.
  9. Harkey MR, Henderson GL, Gershwin ME, Stern JS, Hackman RM. Variability in commercial ginseng products: an analysis of 25 preparations. American Journal of Clinical Nutrition. 2001; 73(6): 1101–6.
  10. Ji QC, Harkey MR, Henderson GL, Gershwin ME, Stern JS, Hackman RM. Quantitative determination of ginsenosides by high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry. Phytochemical Analysis. 2001; 12(5): 320–6.
  11. Vogler BK, Pittler MH, Ernst E. The efficacy of ginseng. A systematic review of randomized clinical trials. European Journal of Clinical Pharmacology. 1999; 55(8): 567–75.
  12. VALÍČEK, Pavel et al. Léčivé rostliny tradiční čínské medicíny. Hradec Králové: Svítání, 1998.
  13. Howes, MJ; Houghton, PJ (January 2012). "Ethnobotanical treatment strategies against Alzheimer's disease". Current Alzheimer Research. 9 (1): 67–85.